11/18/2011

DE LEGENDE VAN HET GOUDEN GEITENLEER
Er was een tijd in Catalonië dat sommige eerlijke handelaren een enorme hoeveelheid gouden en zilveren munten bij zich droegen. Zij gingen naar Barcelona voor hun zakelijke aangelegenheden met hun schat verpakt in geitenleer.
Als zij door Artés gingen, een klein dorp in het gebied van Bages, werden ze aangevallen door een stel dieven die al hun geld stalen.

Veel mensen uit het dorp hielpen de arme handelaren om de dieven te vangen, maar die hadden ondertussen de schat al ingepikt en begraven op een speciale plaats, van waar zeven forten konden worden gezien.

De arme handelaren werden geholpen door de dorpsbewoners om naar hun bezittingen te zoeken. Ze probeerden het steeds weer opnieuw, maar ze konden het niet vinden.

Ondertussen vluchtten de schurken naar de Franse grens zodat ze niet gepakt werden. Mensen wisten niets over hen, zelfs niet de plaats waar ze de schat hadden begraven.

Tegenwoordig gaan mensen uit de buurt van Catalonië naar Artés, omdat ze nog steeds proberen die fantastische schat te vinden. Zoals de legende zegt, "als je het gouden geitenleer wilt vinden, moet je op de exacte plek staan, van waar je zeven forten kunt zien: Calders, Avinyó, Horta d'Avinyó, Sallent de Gallego, Cabrianes en de twee uit Artés".

Maar tot op heden is nog niemand in staat geweest om de schat te vinden. Misschien zal het jou lukken?


Translated by: Marianne van Leeuwen